Σταθερή μείωση της τριχοφυϊας με laser αποτρίχωσης

Σταθερή μείωση της τριχοφυϊας με laser αποτρίχωσης

Μετά από 20 χρόνια διαρκών βελτιώσεων και τεχνολογικής εξέλιξης, το laser αποτρίχωσης έχει καθιερωθεί ως η κύρια μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Αυτό συνέβη γιατί το laser, μια μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια (μέρος της οποίας μετατρέπεται σε θερμότητα) στις τρίχες αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα.

Τα κύρια σημεία υπεροχής του laser αποτρίχωσης είναι:

  • η μείωση της τριχοφυΐας
  • η γρήγορη και σχετικά ανώδυνη εφαρμογή και
  • η ασφάλεια για το δέρμα.

Με τη θεραπεία του laser αποτρίχωσης μειώνεται η πιθανότητα υποτροπής από τις θυλακίτιδες μετά από αποτριχωτικούς χειρισμούς εκρίζωσης της τρίχας, ιδιαίτερα στην περιοχή του μπικίνι αλλά και στα πόδια.

Στις μέρες μας, η τεχνολογία των laser οδήγησε στη δημιουργία ποικίλων παραλλαγών και εξειδικευμένων εφαρμογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα διοδικά laser, τα οποία αποτελούν νέα και εξελιγμένη γενιά laser για αποτρίχωση.

Το διοδικό laser αποτρίχωσης αν και πολύ διαδεδομένο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό.

Ο τρόπος που είναι σχεδιασμένη η τεχνολογία του του επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους τους τύπους δέρματος, σε λεπτές και χοντρές τρίχες, καθώς και σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπως πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, πόδια, στήθος, μπικίνι. Τα διοδικά laser θεωρούνται κατάλληλα για αποτρίχωση σε άτομα κάθε ηλικίας ή φύλου, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από την υψηλή αποτελεσματικότητα που προσφέρει, το διοδικό laser συνοδεύεται από πολύ καλό προφίλ ασφάλειας, καθώς το μήκος κύματος που χρησιμοποιεί (808 nm) έχει ως αποτέλεσμα να δρα βαθύτερα χωρίς να επηρεάζεται από το φωτότυπο ενός ατόμου (δηλαδή από το πόσο σκούρα είναι η επιδερμίδα). Τα παραπάνω χαρακτηριστικά του επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές ακόμα και σε περιόδους αυξημένης ηλιοφάνειας (όπως το καλοκαίρι) καθώς και σε πιο σκούρες επιδερμίδες

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του διοδικού laser είναι η μεγάλη ταχύτητα με την οποία μπορεί να αποτριχωθεί μια μεγάλη περιοχή χάρη στη δυνατότητα «σάρωσης» που δίνει στο χειριστή.

Ο αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η περιοχή που εφαρμόζεται το laser, το πάχος και το χρώμα της τρίχας (πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν συνήθως μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές τρίχες), το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας και το χρώμα του δέρματος. Επίσης, το ορμονολογικό προφίλ του ατόμου (πχ η ύπαρξη συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών) μπορεί να καθορίσει τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συνήθως με το διοδικό laser αποτρίχωσης απαιτείται επανάληψη των συνεδριών κάθε 4-6 εβδομάδες.

Συνοψίζοντας, το laser αποτρίχωσης αποτελεί το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη σταθερή μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας.

Βασίλης Αθ. Παπαευθυμίου

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου