Διαταγή εκκένωσης οικισμών στη Δυτική Αχαΐα


Δύσκολες ώρες περνούν κάτοικοι χωριών της δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να βρίσκονται υπό πύρινο κλοιό και τις Αρχές σχεδόν να τους εκλιπαρούν, σχεδόν, ώστε να εγκαταλείψουν τον τόπο.
Οι φωτιές που μαίνονται από το απόγευμα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία επεκτάθηκαν, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί και το βράδυ να αναμένεται εφιαλτικό.

Στο χωριό Άρλα επικρατεί πανικός, με τους κατοίκους να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία και στην εκκλησία και αρνούνται να αποχωρήσουν παρά τις εκκλήσεις των πυροσβεστών και της αστυνομίας. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Ελαιοχώρι, με τις φλόγες να γλύφουν τις αυλές των σπιτιών και τουςπυροσβέστες να επιχειρούν στο νεκροταφείο του χωριού. 

Στην περιοχή επιχειρούν και θα παραμείνουν όλο το βράδυ 55 πυροσβέστες, 26 οχήματα, και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εν τω μεταξύ, νέο μέτωπο ξέσπασε στο Πετροχώρι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν και σε αυτό το σημείο. Αναζωπύρωση είχαμε και στο μέτωπο κοντά στην Ιερά Μονή Μαρίτσης, που νωρίτερα είχε κινδυνέψει άμεσα. 

Σε πολλούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι πυκνοί καπνοί δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα και φαίνονται μέχρι την Πάτρα. 
Πηγή βίντεο/φωτογραφιών: tempo24, patras times, thebest 

pronews


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου