Είναι αδύνατη η εφαρμογή της συνταγογράφησης στην παρούσα φάση λένε οι γεωπόνοι

 07-09-2017

Σημαντικά προβλήματα ανακύπτουν από την εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων. Αυτό τονίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη, που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, στα  γραφεία του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, παρόντων πολλών μελών του συλλόγου, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κ. Ελλάδος και εκπροσώπων όλων των γεωπονικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Όπως επισημάνθηκε, είναι αδύνατη η εφαρμογή της συνταγογράφησης στην παρούσα χρονική στιγμή. Για αυτό τον λόγο οι γεωπονικοί φορείς ζητούν άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, παρόντων των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ.

Στην κοινή ανακοίνωση, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Καλόγηρος και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. και του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Σοφολόγης, αναφέρουν τα εξής:

Κατά την συνάντηση επισημάνθηκαν ουσιαστικά προβλήματα στην εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων όπως:
  • Η πώληση σε επαγγελματίες  αγρότες, οι οποίοι δεν κατέχουν ακόμα το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης και μετά την 18/09/2017, θεωρούνται μη επαγγελματίες χρήστες
  • Ασάφειες και δυσκολίες όσον αφορά στην τοποθεσία του αγροτεμαχίου
  • Εξοικείωση των χρηστών των συνταγογράφων και τελική δοκιμή της εφαρμογής της συνταγογράφησης.
  • Η αποφυγή υπερβολικής γραφειοκρατίας, όταν η συνταγογράφηση – καταγραφή γίνεται από τους υπεύθυνους επιστήμονες των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων
  • Η μη εξεύρεση λύσης για τους ερασιτέχνες, που θέλουν να προμηθευτούν κάποια φυτοπροστατευτικά προϊόντα για ιδία χρήση
  • Έκδοση συνταγής – φορολογική νομοθεσία 
  • Χρόνος έκδοσης συνταγής και τιμολογίου
Τα προαναφερθέντα είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα, που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή της συνταγογράφησης στην παρούσα χρονική στιγμή, και θα σταλούν αναλυτικά στους αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Επίσης, θα ζητηθεί άμεση συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων ( Π.Ο.Σ..Γ ) σε συνεργασία με τους υπόλοιπους γεωπονικούς  φορείς με τον αρμόδιο Υπουργό παρόντων των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπ.Α.ΑΤ.

Στη συνάντηση το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Κ. Καλόγηρος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων & τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Δ. Σοφολόγης, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Γ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Χρ. Παναγούλης, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Θ. Κατσής, τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας ο Πρόεδρος κ. Κ. Λάμπρος και ο Αντιπρόεδρος κ. Αθ. Κούντριας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Τρικάλων ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Κυριάκης.

πηγη:www.agrotypos.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου