Αποστόλου: Έως 25 Οκτωβρίου η προκαταβολή του τσεκ

15-09-2017

Την πληρωμή προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης (τσεκ) προανήγγειλε από την Καστοριά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου. «Έως τις 25 Οκτωβρίου 2017 θα αρχίσει η άμεση καταβολή του ποσού των ενισχύσεων
σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ποσοστό 70%», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που είχε με παραγωγούς της περιοχής την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Επίσης ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους για τις ρυθμίσεις που σχεδιάζει το ΥπΑΑΤ, όπως η αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας, αλλά και για τα χρηματικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όποιες επιχειρήσεις δεν εξοφλούν μέσα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών τους Έλληνες παραγωγούς.
Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «στις ρυθμίσεις που έχουμε ετοιμάσει θα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα, ποινικές ρήτρες ακόμη και διαγραφή από το μητρώο εκείνων που δεν θα καταβάλουν τα χρήματα στο χρονικό περιθώριο των 60 ημερών και θα συνεχίσουν να πληρώνουν με μακροχρόνιες επιταγές του Έλληνες παραγωγούς».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι «η μηλοκαλλιέργεια, από το 2018, εντάσσεται για πρώτη φορά στις συνδεδεμένες ενισχύσεις» που καταβάλει το υπουργείο και κάλεσε τους αγρότες να κάνουν το επόμενο βήμα και να ενταχθούν σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.

πηγη:www.agrotypos.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου