Νέα θανατηφόρα απειλή από Τουρκία: Βλήμα Mizrak-U που εκτοξεύθηκε από UAV TB2 Bayraktar καταστρέφει στόχο (βίντεο)


Η Τουρκία εξοπλίζει το οπλοστάσιό της με τα πλέον σύγχρονα μέσα, καθώς όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από την περιοχή, πραγματοποίησε σήμερα πετυχημένη δοκιμή εξοπλισμένων Drones, πλήττοντας στόχους με πραγματικά πυρά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε άφεση βλήματος Mizrak (L-Umtas) από το συγκεκριμένο UAV αλλά ήταν η πρώτη φορά που ο πύραυλος έφερε πολεμική κεφαλή κεφαλή καταστρέφοντας στόχο. .
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Άγκυρα προχώρησε στην παραγωγή ενός ακόμη συστήματος, η ονομασία του οποίου δεν έχει διαρρεύσει.
Το θέμα επιβεβαίωσαν επίσημοι παράγοντες της εταιρείας που ανέπτυξε τη νέα αυτή τεχνολογία. Το σύστημα καθοδήγησης, το οποίο κρατείται ως εφτασφράγιστο μυστικό, εφαρμόστηκε σε εξοπλισμένα UAV  Bayraktar TB2, τα οποία έπληξαν στόχους με βλήματα Mizrak-U (L-Umtas) σε απόσταση μεγαλύτερη των 8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.
Κάθε αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πετάει για περισσότερες από 27 ώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία στόχων απο συγκεντρώσεις προσωπικού έως και προσβολή τεθωρακισμένων οχημάτων.
Σε ότι αφορά τις ΕΔ αυτές έχουν μείνει εδώ και χρόνια στο "περίφημο" UAV "Πήγασος" Ι&ΙΙ το οποίο πραγματοποιεί αποστολές παρατήρησης και μόνο.
Αντίθετα στο χώρο εκτός ΕΔ η κατάσταση φαίνεται να κινείται καλύτερα. Τρία 3 ΑΕΙ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ – Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ – Εργαστήριο Αυτόματου Ελέγχου) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ – Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμών) και 3 μεγάλες Ελληνικές εταιρείες, η Spacesonic, η MLS και η Intracom Defense Electronics (IDE) δημιούργησαν με κοινοτικά κονδύλια και εθνική χρηματοδότηση το πρώτο ελληνικό πολιτικό UAV το RX-1.
pronews
Αν χρειαστούμε αεροπλανάκια, υπάρχουν και στο...JUMBO!
Juan

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου