Σύνοδος G20: Συμβιβασμός χωρίς δέσμευση των ΗΠΑ για το κλίμα


Ξεχωριστή διατύπωση για τις θέσεις της Ουάσιγκτον - Είχε προηγηθεί συμφωνία -με συμβιβασμούς και πάλι- για το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο - Ικανοποίηση από Μέρκελ

Οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 που συνεδριάζουν στο Αμβούργο συμφώνησαν στο περιεχόμενο της έκδοσης του κοινού τελικού ανακοινωθέντος για την λήξη της συνόδου, σύμφωνα με γερμανικές και γαλλικές πηγές.


Οι ηγέτες του 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών συμφώνησαν σε συμβιβαστική κοινή τους δήλωση κορυφής για την αλλαγή του κλίματος, η οποία, ωστόσο, «εμπεριέχει ως σημείωση» την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού το 2015.

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ «θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν στενά με άλλες χώρες προκειμένου να τους βοηθήσουν στην πρόσβαση και χρησιμοποίηση πιο καθαρών και αποτελεσματικών ορυκτών καυσίμων, καθώς και στην ανάπτυξη ανανεώσιμων και άλλων πηγών ενέργειας.

Όπως αναφέρθηκε, το τελικό κείμενο θα αποτυπώνει τις θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών χωριστά από των υπολοίπων 19 κρατών, γεγονός που αποδεικνύει τη διαφοροποίηση της Ουάσιγκτον και τον αναγκαίο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε, ώστε να αποτραπεί το καθολικό ναυάγιο.

protothema

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου