Οκτώ Αγάπες! Για πρώτη φορά μια κινηματογραφική παράσταση χορού

Οκτώ Αγάπες! Για πρώτη φορά μια κινηματογραφική παράσταση χορού

«Σε οκτώ αγάπες». Αυτός είναι ο τίτλος της πρωτοποριακής μουσικοχορευτικής παράστασης που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο.

Η παράσταση προετοιμάζεται τους τελευταίους 8 μήνες, ενώ σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 65 από τους καλύτερους χορευτές και μαθητές της πόλης. Για την παραγωγή της χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες προβών, γυρισμάτων, μοντάζ και ψηφιακής επεξεργασίας βίντεο. Η μουσική και ο χορός αποτελούν τη βάση για μια παράσταση, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά επίσης, ο κινηματογράφος, το video art και το installation.

Η ιδέα ανήκει στη Γιάννη Κονταξάκη και στη Σχολή Χορού Nena’s Academy, που έξι χρόνια μετά την επιτυχημένη παράσταση για «Το Σπίτι των Αγγέλων», έρχεται να παρουσιάσει κάτι νέο και εντελώς πρωτοποριακό. Η παράσταση «Σε οκτώ αγάπες» ανεβαίνει την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς η παράσταση αξιοποιεί πλήρως και συνδυάζει όλες τις δυνατότητες που παρέχονται, από τη σκηνή ως την κινηματογραφική προβολή. Η αισθητική της παράστασης άλλωστε είναι τέτοια, η οποία απαιτεί χαμηλό κι ελεγχόμενο φωτισμό για να αποτυπώσει πλήρως τη σκηνοθετική άποψη του δημιουργού.

Εισιτήρια της παράστασης προπωλούνται στην τιμή των 6 ευρώ, στο Chillbox στο Ηράκλειο, στα γραφεία του «Στόχου - Πρόληψη» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στη Σχολή Χορού Nena’s Academy. Για μία ακόμα φορά η παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν για την πρόληψη καρκίνου του μαστού στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Στόχος - Πρόληψη».

Η μουσικοχορευτική παράσταση περιγράφει με τρόπο καλλιτεχνικά χορευτικό, το πέρασμα κάθε ανθρώπου από 8 διαφορετικά στάδια αγάπης. Περιγράφει συγκεκριμένα, 8 εσωτερικές αναζητήσεις για την πολυπλοκότητα της αγάπης, που περνά από την παιδικότητα, την ωριμότητα, τον έρωτα, το μαζί και φθάνει στην υπέρτατη έκφραση συναισθημάτων. Οι «Οκτώ αγάπες» έρχονται να μας ταξιδέψουν σε 8 αισθαντικά μονοπάτια μαγείας, να συγκινήσουν, να ενώσουν και να ξεδιπλωθούν ως το άπειρο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου