Ποσό-ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα ζευγάρι παπούτσια του Τζόρνταν

Ποσό-ρεκόρ σε δημοπρασία για ένα ζευγάρι παπούτσια του Τζόρνταν

ριάντα τρία χρόνια μετά και ό,τι έχει να κάνει με τον Μάικλ Τζόρνταν... πουλάει!

Δια του λόγου το αληθές: Ένα ζευγάρι από τα παπούτσια που φορούσε ο κορυφαίος -κατά πολλούς- μπασκετμπολίστας όλων των εποχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (1984) πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του εξωπραγματικού ποσού των 190.373 δολαρίων!

Με το συγκεκριμένο ζευγάρι της «Converse», ο «Air» είχε αγωνιστεί στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της 10ης Αυγούστου με την Ισπανία στον οποίο η «dream team» είχε κάνει... περίπατο με 96-65.

SCPAUCTIONS.COM
Οπως διαβάζουμε στο naftemporiki.gr, o Μάικλ Τζόρνταν είχε χαρίσει τα παπούτσια του αμέσως μετά τον τελικό σε ένα από τα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες στο «the Forum» που ήταν η έδρα του Ολυμπιακού τουρνουά. 

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τον αγοραστή ήταν σχεδόν τα διπλάσια από το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία, που είχε να κάνει με το περίφημο «Flu Game» και συγκεκριμένα στον 5ο τελικό του 1997, ανάμεσα στη Γιούτα και στο Σικάγο (88-90 στις 11/6/97). Εκείνο είχε πωληθεί το 2013 έναντι 104.765 δολαρίων.

Τι έκανε τη διαφορά στην τιμή; Ίσως το ότι αποτελούσε το τελευταίο ζευγάρι που φόρεσε ο Τζόρνταν πριν γίνει επαγγελματίας κι αλλάξει εταιρεία, συν το ότι το «πακέτο» περιελάμβανε και τις ειδικές σόλες που φορούσε και φυσικά την υπογραφή του.

Ο Μάικλ Τζόρνταν είχε χαρίσει τα παπούτσια του αμέσως μετά τον τελικό σε ένα από τα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες στο «the Forum» που ήταν η έδρα του Ολυμπιακού τουρνουά.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου