Μικρή άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Μικρή άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Άνοδο 7,6% εμφάνισαν το Μάιο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι περισσότερες χώρες στην περιοχή επέστρεψαν σε αύξηση μετά την πτώση του περασμένου μήνα. Αυτό οφείλεται στις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές, παρότι η αβεβαιότητα στον συγκεκριμένο τομέα παραμένει υψηλή.

Οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων, μέτρηση που αντανακλά τις πωλήσεις, ενισχύθηκαν σε 1,39 εκατ. στην ΕΕ το Μάιο, από 1,29 εκατ. τον ίδιο μήνα του 2016, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Στη δυτική Ευρώπη, οι μεγαλύτερες άνοδοι καταγράφηκαν στη Γερμανία και στην Ισπανία. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην ΕΕ, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,9%, ενώ στην Ισπανία κατά 11,2%.

Στη Γαλλία οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,9% και στην Ιταλία κατά 8,2%. Η Βρετανία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στο μπλοκ, εμφάνισε πτώση 8,5% το Μάιο, αλλά και 0,6% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Για τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 5,3% και διαμορφώθηκαν σε 6,72 εκατ. οχήματα.

Στις αρχές Ιουνίου η ACEA εξέδωσε ένα πιο αισιόδοξο guidance για ολόκληρο το έτος και πλέον αναμένει ανάπτυξη 1,5 με 2% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης του Ιανουαρίου για αύξηση 1%.

Ωστόσο και οι νέες προβλέψεις και πάλι αντανακλούν σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση πωλήσεων 6,8% της περσυνής χρονιάς. Το 2016 ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξης, παρότι η πολιτική αβεβαιότητα και η οικονομική ευπάθεια παραμένει υψηλή στην περιοχή.

euro2day.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου