Οι Eagles μηνύουν ξενοδοχείο στο Μεξικό με το όνομα «Hotel California»

Οι Eagles μηνύουν ξενοδοχείο στο Μεξικό με το όνομα «Hotel California»

Μήνυση κατά των ιδιοκτητών ξενοδοχείου στο Μεξικό που χρησιμοποιούν το όνομα «Hotel California» για το κατάλυμά τους, τίτλο που παραπέμπει στο πασίγνωστο και διαχρονικό τραγούδι των Eagles, υπέβαλε το συγκρότημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Todos Santos στη Baja California Sur «ενεργά ενθαρρύνουν» τους φιλοξενούμενούς τους να πιστέψουν πως το ξενοδοχείο συνδέεται με τη μπάντα, με σκοπό να πουλούν μπλουζάκια και άλλα σουβενίρ. Ουσιαστικά δηλαδή, τους εξαπατούν.

Τι κάνουν οι ευρηματικοί ιδιοκτήτες του εν λόγω ξενοδοχείου; Παίζουν το «Hotel California» και άλλα τραγούδια των Eagles στους χώρους του ξενοδοχείου και πουλούν μπλουζάκια με το «θρυλικό», όπως το χαρακτηρίζουν, ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να μπερδεύονται.

Οι Eagles σημειώνουν επίσης πως η κατηγορούμενη εταιρεία Hotel California Baja LLC έχει κάνει αίτηση στο αρμόδιο γραφείο Patent and Trademark Office για να κατοχυρώσει το όνομα «Hotel California».

«Έτσι κάνουν τους καταναλωτές να πιστεύουν πως το ξενοδοχείο Todos Santos συνδέεται με τους Eagles και πως, μεταξύ άλλων, ήταν και η πηγή έμπνευσης για τους στίχους του τραγουδιού "Hotel California", κάτι που δεν ισχύει» αναφέρεται στην καταγγελία.

Η μήνυση υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το Reuters, το ξενοδοχείο Τodos Santos ονομαζόταν «Hotel California» όταν άνοιξε το 1950 και στη συνέχεια άλλαξε πολλά ονόματα πριν ένα ζευγάρι από τον Καναδά, οι John και Debbie Stewart, το αγοράσουν το 2001. Τότε άρχισαν να χρησιμοποιούν το αρχικό όνομα ως εμπορικό σήμα και η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου είναι hotelcaliforniabaja.com.

Το ομώνυμο άλμπουμ των Eagles κυκλοφόρησε το 1976 και έναν χρόνο μετά βραβεύτηκε με Grammy.

Όπως είχε πει πέρσι σε συνέντευξή του στο CBS News ο Don Henley- που έγραψε τους στίχους- το τραγούδι είναι για ένα «ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία. Δεν είναι για την Καλιφόρνια αλλά για την Αμερική».

newsbeast.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ena ki ena nea

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου